Sleepin Pillow Live in Athens

Opening Act | Fool In The Box

Παρασκεύη 25 Μαρτίου || Gagarin 205

''Μια φορά είναι αρκετή για να σε παρασύρουν''

 

Ετοιμαστείτε να παραδοθείτε στους post rock ήχους που άλλοτε θα «χάνονται» σε παραδοσιακούς ελληνικούς και ανατολίτικους ρυθμούς και άλλοτε θα στροβιλίζονται σε μια χαοτική ηλεκτρονική θύελλα.

Sleepin Pillow

Οι Sleepin Pillow, το πρωτοποριακό 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, μια από τις καλύτερες phycho rock μπάντες της χώρας θα βρίσκονται κοντά μας για ένα ξεχωριστό live.

Τα μέλη του group θα πάρουν τα ψευδώνυμα τους -Nomik, Rispa, Aisha Sama, Nick Zakqueline, Antoine και Skinman, τα όργανά τους, και θα καταλάβουν τη σκηνή του Gagarin για θα προσφέρουν ένα μοναδικό κι απόκοσμο οπτικοακουστικό θέαμα.

Η τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα τον Δεκέμβριο που μας πέρασε συνοδεύτηκε από sold out: γενική απαίτηση όσων παραβρέθηκαν, αλλά κι όσων δεν τα κατάφεραν, ήταν να μας επισκεφτούν και πάλι σύντομα σε μεγαλύτερο χώρο.

Ίσως η λέξη κλειδί για να χαρακτηρίσει κανείς τη μπάντα αυτή είναι η πολυμορφία καθώς οι Sleepin Pillow είναι από τους λίγους που καταφέρνουν να εναρμονίσουν ψυχεδελική ροκ, ελληνική και ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική, trip hop και αγγλόφωνο στίχο.

Το αποτέλεσμα σε άλλη περίπτωση, ίσως θα ήταν χαοτικό, κάτι το οποίο όμως δεν συμβαίνει εδώ.

Η μουσική τους έχει έντονη προσωπικότητα κι αποπνέει ξεκάθαρα μυστικισμό, γεγονός απόλυτα λογικό αφού οι επιρροές τους από την trip hop σκηνή του Bristol των 90s και μια μοντέρνα post-rock αισθητική είναι εμφανείς.

Κατορθώνουν να συνδυάζουν rock και trip hop ήχους με την δυτική ψυχεδέλεια, την ανατολίτικη κουλτούρα καθώς και στοιχεία της ελληνικής παράδοσης.

Ένας συγκλονιστικός διάλογος μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, ένα μεθυστικό ταξίδι στο άπειρο μέσα από μια πλειάδα μουσικών επιρροών και δημιουργικών ηχοτοπίων.

Η μουσική τους φιλοσοφία γεφυρώνει με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα, την πολιτισμική κληρονομιά της ανατολής με την καπιταλιστική δύση, τις φόρμες της ηπείρου και του διεσπαρμένου Ελληνισμού μ' αυτές των psychedelic 70s και indie 90s του αγγλοαμερικανικού ονείρου.

Με το τρίτο τους mini album με τίτλο "This World is Over, It's Time for a New One", οι Sleepin Pillow επέστρεψαν το 2014 μετά από αρκετό καιρό σιγής και επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες από τις προηγούμενες δουλειές τους, δημιουργώντας ένα νέο ηχητικό κόσμο γεμάτο από νέα ηχοχρώματα με έντονα progressive και electronic στοιχεία.

Ήδη από το πρώτο album τους "Apples Οn An Orange Tree" [2008] είχαν δείξει ότι το μέλλον τους ανήκει, αφού από το σύνολο των μουσικών παραγωγών τοποθετήθηκε στα πέντε καλύτερα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2008 στην Ελλάδα, και με το δεύτερο, το "Superman's Blues" [2010], ήρθαν να σφραγίσουν αποφασιστικά τις υποσχέσεις του ντεμπούτου τους ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο με ένα δίσκο συγκλονιστικού εύρους, επικό και ταυτόχρονα οικείο και ενδόμυχο.

Ετοιμαστείτε να παραδοθείτε στους post rock ήχους που άλλοτε θα «χάνονται» σε παραδοσιακούς ελληνικούς και ανατολίτικους ρυθμούς και άλλοτε θα στροβιλίζονται σε μια χαοτική ηλεκτρονική θύελλα, μέσα από κομμάτια όπως "Apples On An Orange Tree", "Superman's Blues", "Amplifier in my heart", "Drop the Mask", "Rise", "Holy Monster", "Pathetic", "Bring the Sun Back", "An Idiot's Point of View", "The instrument of Time", "Masterpiece", καθώς η συνοδεία από το light show και το οπτικό background θα εμπλούτιζουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και δραματικότητα την live εμπειρία.

*** Επισκεφτείτε το Official Facebook Event

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Προπώληση: 10€

Πόρτα: 12€

Για ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίου προπώλησης, επισκεφτείτε το www.viva.gr

Εναλλακτικά καλέστε στο 11876 ή επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven spot, Ιανος, Reload

Ετοιμαστείτε να παραδοθείτε στους post rock ήχους που άλλοτε θα «χάνονται» σε παραδοσιακούς ελληνικούς και ανατολίτικους ρυθμούς και άλλοτε θα στροβιλίζονται σε μια χαοτική ηλεκτρονική θύελλα.
***
12787570 10207418089023303 1002868539 o
Sleepin Pillow
Οι Sleepin Pillow, το πρωτοποριακό 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, μια από τις καλύτερες phycho rock μπάντες της χώρας θα βρίσκονται κοντά μας για ένα ξεχωριστό live. Τα μέλη του group θα πάρουν τα ψευδώνυμα τους -NomikRispa,Aisha Sama, Nick Zakqueline, Antoine και Skinman, τα όργανά τους, και θα καταλάβουν τη σκηνή του Gagarin για θα προσφέρουν ένα μοναδικό κι απόκοσμο οπτικοακουστικό θέαμα. Η τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα τον Δεκέμβριο που μας πέρασε συνοδεύτηκε από sold out: γενική απαίτηση όσων παραβρέθηκαν, αλλά κι όσων δεν τα κατάφεραν, ήταν να μας επισκεφτούν και πάλι σύντομα σε μεγαλύτερο χώρο.
Ίσως η λέξη κλειδί για να χαρακτηρίσει κανείς τη μπάντα αυτή είναι η πολυμορφία καθώς οι Sleepin Pillow είναι από τους λίγους που καταφέρνουν να εναρμονίσουν ψυχεδελική ροκ, ελληνική και ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική, trip hop και αγγλόφωνο στίχο. Το αποτέλεσμα σε άλλη περίπτωση, ίσως θα ήταν χαοτικό, κάτι το οποίο όμως δεν συμβαίνει εδώ. Η μουσική τους έχει έντονη προσωπικότητα κι αποπνέει ξεκάθαρα μυστικισμό, γεγονός απόλυτα λογικό αφού οι επιρροές τους από την trip hop σκηνή του Bristol των 90s και μια μοντέρνα post-rock αισθητική είναι εμφανείς. Κατορθώνουν να συνδυάζουν rock και trip hop ήχους με την δυτική ψυχεδέλεια, την ανατολίτικη κουλτούρα καθώς και στοιχεία της ελληνικής παράδοσης. Ένας συγκλονιστικός διάλογος μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, ένα μεθυστικό ταξίδι στο άπειρο μέσα από μια πλειάδα μουσικών επιρροών και δημιουργικών ηχοτοπίων. Η μουσική τους φιλοσοφία γεφυρώνει με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα, την πολιτισμική κληρονομιά της ανατολής με την καπιταλιστική δύση, τις φόρμες της ηπείρου και του διεσπαρμένου Ελληνισμού μ' αυτές των psychedelic 70s και indie 90s του αγγλοαμερικανικού ονείρου.
Με το τρίτο τους mini album με τίτλο "This World is Over, It's Time for a New One", οι Sleepin Pillow επέστρεψαν το 2014 μετά από αρκετό καιρό σιγής και επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες από τις προηγούμενες δουλειές τους, δημιουργώντας ένα νέο ηχητικό κόσμο γεμάτο από νέα ηχοχρώματα με έντονα progressive και electronic στοιχεία. Ήδη από το πρώτο album τους "Apples Οn An Orange Tree" [2008] είχαν δείξει ότι το μέλλον τους ανήκει, αφού από το σύνολο των μουσικών παραγωγών τοποθετήθηκε στα πέντε καλύτερα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2008 στην Ελλάδα, και με το δεύτερο, το "Superman's Blues" [2010], ήρθαν να σφραγίσουν αποφασιστικά τις υποσχέσεις του ντεμπούτου τους ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο με ένα δίσκο συγκλονιστικού εύρους, επικό και ταυτόχρονα οικείο και ενδόμυχο.
Ετοιμαστείτε να παραδοθείτε στους post rock ήχους που άλλοτε θα «χάνονται» σε παραδοσιακούς ελληνικούς και ανατολίτικους ρυθμούς και άλλοτε θα στροβιλίζονται σε μια χαοτική ηλεκτρονική θύελλα, μέσα από κομμάτια όπως "Apples On An Orange Tree", "Superman's Blues", "Amplifier in my heart", "Drop the Mask", "Rise", "Holy Monster", "Pathetic", "Bring the Sun Back", "An Idiot's Point of View", "The instrument of Time", "Masterpiece", καθώς η συνοδεία από το light show και το οπτικό background θα εμπλούτιζουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και δραματικότητα την live εμπειρία.
 
***
Επισκεφτείτε το Official Facebook Event
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Προπώληση :10€
Πόρτα : 12€
Για ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίου προπώλησης, επισκεφτείτε το www.viva.gr
Εναλλακτικά καλέστε στο 11876 ή επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven spot, Ιανος, Reload

About

  • Ξεκίνησε το 1989 και από τότε εκπέμπει σταθερά με το ίδιο όνομα, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους πιο ιστορικούς σταθμούς της πόλης. Το όνομα του σταθμού καθορίζει και τη μουσική του ταυτότητα, χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί αυστηρά όρια, φιλοξενώντας όλα τα μουσικά χρώματα αυτής αλλά και κάθε εποχής.

Newsletter

Contact us

Βιλτανιώτη 36
Κηφισιά 145 64
Αθήνα
210 68 21 968
Fax: 210 61 46 998
www.rockfm.gr

f-icon t-icon tube-icon