theoharis

Ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού μας συστήνει τον πραγματικό Χάρη Θεοχάρη, να απαντά με χιούμορ, στις ερωτήσεις των ακροατών.

theoharis1Γέννημα θρέμμα Παπάγου, οικότροφος της σχολής Αναβρύτων και φανατικός των video games. Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και νυν υποψήφιος βουλευτής στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη, σε μια συνέντευξη που τα είχε όλα: Από προσωπικές εξομολογήσεις μέχρι μπηχτές και υπονοούμενα για το ρόλο των δυο προηγούμενων κυβερνήσεων. Μπροστά στην κάμερα, απάντησε non stop σε όλες τις ερωτήσεις που έστειλαν με SMS και email οι ακροατές, αποδεικνύοντας πως εκτός από έτοιμες λύσεις και σχέδιο διαθέτει αισιοδοξία και χιούμορ.

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ατάκες του:

Κάποτε ήμουν καλεσμένος σε ένα πάνελ. Ολη η φασαρία που γινόταν μου φαινόταν τόσο φτιαχτή, που αυθόρμητα ...έβαλα τα γέλια μπροστά στην κάμερα.

Ενας πολιτικός που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του δε μπορεί να κυβερνήσει γιατί δεν έχει μάθει να πατάει με τα δυο του πόδια στο έδαφος.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος πρόωρης συνταξιοδότησης εκτός από επαγγελματικές ομάδες με χαμηλό προσδόκιμο ζωής.

Δεν ανήκα ποτέ σε άλλο κομματικό χώρο, όπως πολλοί νομίζουν. Δεν έχω καν γραφτεί στο Ποτάμι, Βοηθάω βέβαια.

Ο λόγος που βρέθηκα μαζί με το Σταύρο Θεοδωράκη ήταν γιατί όταν έφυγα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το Ποτάμι έβγαλε ανακοίνωση, που έλεγε πόσο κακό ήταν που έφυγα. Βρήκα το τηλέφωνο του Σταύρου Θεοδωράκη για να τον ευχαριστήσω. Καταλήξαμε να τα λέμε στο τηλέφωνο και να ανταλλάσσουμε ταν ήρθε η ώρα των εκλογών μου ζήτησε να τον βοηθήσω. Το σκέφτηκα σκληρά (2-3 δευτερόλεπτα) και είπα ναι.

Δεν άντεχα άλλο τις παρεμβάσεις όσο βρισκόμουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Παρεμβάσεις από ανθρώπους που δεν ήταν η δουλειά τους.

Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τα κόμματα δε διορίζονται αξιοκρατικά και δε μπορούν να καθορίσουν αξιοκρατικές διαδικασίες. Η καρδιά του προβλήματος στην Ελλάδα είναι το πελατειακό κράτος. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το θέλουν ακόμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ το θέλει στη ...νιοστή.

Η οικονομία προστατεύει πολύ όσους έχουν ήδη δουλειά, όσους πρόλαβαν να “τρυπώσουν” στον επαγγελματικό στίβο. Απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν περισσότερες δυνατότητες σε νέους χωρίς εμπειρία να βρουν εργασία.

Μόνο αν υπάρξει σταθερότητα στην οικονομία και μπουν άνθρωποι στην κυβέρνηση που στρώνονται στη δουλειά και δεν είναι ....παραλίες, θα γίνει κάτι καλό.

Εχω στο Εχω φάει τόσο ξύλο από το Μαξίμου επειδή ασχολιόμουν με το twitter. “Δεν πρέπει ένας Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων να ασχολείται”, έλεγαν.

Οταν έφυγα, στην Εφορία είχαμε 97% ηλεκτρονικές υποβολές φορολογικών δηλώσεων. Θέλουμε ακόμα 3-5 χρόνια για να απαλλαγούμε εντελώς από τη γραφειοκρατία.

Θέλετε να σας πω μια έξυπνη ιδέα για τη χώρα; Σας φέρνω το παράδειγμα της Εσθονίας. Είναι μια μικρή χώρα. Οταν ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Σοβιετική Ενωση, μια επιτροπή ανέλαβε να εξετάσει το μέλλον της χώρας. Ανακάλυψαν πως δεν είχαν ...καμιά πλουτοπαραγωγική πηγή. Ούτε τουρισμό, ούτε πηγές ενέργειας, τίποτα. Κι αποφάσισαν να τα δώσουν όλα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή η χώρα δεν έχει καν ένα ληξιαρχείο. Ολο το κράτος βρίσκεται μέσα σε έναν ι αν θέλεις να ιδρύσεις και να τρέξεις μια επιχείρηση στην Εσθονία, το κάνεις από τον υπολογιστή του σπιτιού σου.

Πώς έμαθα το Plan B Βαρουφάκη και το κατήγγειλα στη Βουλή; Μα η ομάδα Βαρουφάκη ήταν λίγο ...αφελής. Πήγαιναν και ρωτούσαν δεξιά κι αριστερά “πώς κρατικοποιούμε τις τράπεζες;”. Ε, κάποιοι βγήκαν και το είπαν. Οταν το έμαθα, το έφερα στη Βουλή. Στην αρχή με απείλησαν και μετά με χλεύασαν.

Για κάθε πρόβλημα που βλέπω, έχω την αίσθηση ότι υπάρχει λύση. Αυτή η δημιουργική αισιοδοξία είναι το προτέρημά μου.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Χάρη Θεοχάρη: https://www.youtube.com/watch?v=FEWtnk9zFys

About

  • Ξεκίνησε το 1989 και από τότε εκπέμπει σταθερά με το ίδιο όνομα, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους πιο ιστορικούς σταθμούς της πόλης. Το όνομα του σταθμού καθορίζει και τη μουσική του ταυτότητα, χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί αυστηρά όρια, φιλοξενώντας όλα τα μουσικά χρώματα αυτής αλλά και κάθε εποχής.

Newsletter

Contact us

Βιλτανιώτη 36
Κηφισιά 145 64
Αθήνα
210 68 21 968
Fax: 210 61 46 998
www.rockfm.gr

f-icon t-icon tube-icon