Γιώργος Μελισσινός Δευτέρα - Παρασκευή 15:00 - 18:00 | Σάββατο - Κυριακή 10:00 - 13:00

Additional Info

melissinos

Άρχισε να παίζει κιθάρα, κλασσικά με ενα σκουπόξυλο, σε ηλικία επτά χρονών και μέχρι τα έντεκα κατάφερε να παίζει κανονικά.

Έπαιξε σε πολλά συγκροτήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου αλλά ποτέ δεν κατάφερε να πάρει ένα Grammy ή έστω ενα MTV Award - αλλά πάντως πέρασε τέλεια.

Τώρα συνεχίζει να παίζει κιθάρα και ολόκληρες ορχήστρες (καλά να'ναι το iMac και τα plugins) μόνος τις νύχτες σε ένα υπόγειο στο Χαλάνδρι.

Ραδιόφωνο έκανε για πρώτη φορά γύρω στα δεκατρία με έναν συνομήλικο του από μια ταράτσα στην Ηλιούπολη.

Αργότερα για χρόνια έκανε εκπομπές σε διάφορους σταθμούς σε Φλωρεντία, Μιλάνο, Μόντε Κάρλο, Λονδίνο, και σποραδικά σε κολεγιακούς σταθμούς σε Νέα Υόρκη, Χιούστον, Σαν Φρανσίσκο.

Σήμερα, όταν δεν κάνει εκπομπές στον 96.9 Rock FM, σκηνοθετεί ή παράγει ταινίες μικρού μήκους, ταινιάκια video art, διαφημιστικά σποτ και (σπάνια) video clip.

Γράφει σενάρια και κατά καιρούς γράφει σε περιοδικά και εφημερίδες.

Έχει υπάρξει διευθυντής σε γνωστά περιοδικά αλλά τώρα διευθύνει ένα αγνώστου ταυτότητας blog στην πιο σκοτεινή πλευρά του ιντερνετ.

Σπούδασε αρχιτεκτονική και σκηνοθεσία σε Φλωρεντία, Παρίσι, Λονδίνο.

Έζησε, δούλεψε και κωλοβάρεσε σε ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Αργεντινή, Νοτιοανατολική Ασία και κάτι άλλες περιοχές του πλανήτη που δεν λέγονται.

Μίνι συνέντευξη

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης/group ever και για πιο λόγο?
O David Bowie γιατί πάντα, μέσα σε δεκαετίες, καταφέρνει πάντα να πιάνει το zeitgeist της εποχής και γιατί έκτος από μουσικός είναι πολύπλευρος άνθρωπος.

Ποια ήταν η πρώτη και ποια η τελευταία συναυλία στην οποία πήγες?
Η πρώτη μεγάλη συναυλία που είδα ήταν Pink Floyd πριν πάρα πολλά χρόνια στο Λονδίνο και έπαθα. Η τελευταια ηταν οι Archive και δεν επαθα αλλα ηταν καλη. Τι έλεγε το πιο πρόσφατο sms που πήρες από ακροατή? «Βαλε Alice in Chains, αυτό με τις μεθυσμένες κιθάρες...»

Ποιο ήταν το τελευταίο sms που έστειλες εσύ και σε ποιον? Σε μια φίλη μου: «Θα αργήσω μίση ώρα, μην αρχίσεις χωρίς εμένα J »

Ποιο είναι το most Rock thing που έχεις κάνει στη ζωή σου?
Έφαγα μισό βάζο από μια πολύ περίεργη μαρμελάδα στο Μαρόκο και μετά περιπλανιόμουν στην έρημο για 48 ώρες. Η καλύτερη συμβουλή που έχεις δώσει. «Είμαι ο λάθος άνθρωπος για να σε συμβουλέψω»

Ποιος είναι ο χειρότερος εφιάλτης σου?
Να πεθάνω σε γηροκομείο που δεν διαθέτει δικό του ραδιοφωνικό σταθμό για να κάνω εκπομπή.

Ποια είναι η αγαπημένη σου συνήθεια?
Για να σκεφτώ, να χαλαρώσω ή οτιδήποτε παίζω κιθάρα (ω, ναι, ακόμα, αν και όχι τόσο κάλα όσο παλιά)

Αν δεν ήσουν μουσικός παραγωγός με τι θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά?
Ασχολούμαι. Γυρίζω ταινίες μικρού μήκους. Δεν είναι επαγγελματικό άλλα αν το κάνεις με πάθος και αγάπη, είναι (δεν βγάζεις χρήματα απ' αυτό) . Θα ήθελα κάποτε να γυρίσω μια ταινία στο Χόλλυγουντ - στο Μπόλλυγουντ. Αλήθεια, δεν κάνω πλάκα.

Από πάνω ή από κάτω?..και γιατί?
Από πάνω γιατί δεν καίγεται τεστοστερόνη αλλιώς και μπορεί να τρελαθείς, άλλα και από κάτω γιατί σε κάνει πιο γλυκό, πιο ευγενικό και παρατηρείς και πολύ περισσότερα....

Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου?
Είμαι πολύ ειλικρινής! Χαχαχαχα, πλάκα κάνω. Δεν ξέρω, έχω πάρα πολλές φρικαλέα κακές συνήθειες.

Αν ήσουν rock star ποιος θα ήθελες να ήσουν?
Ο Έλβις, ποιος άλλος? Η αγαπημένη σου ατάκα? «Έγιναν Γαυγάμηλα»

About

  • Ξεκίνησε το 1989 και από τότε εκπέμπει σταθερά με το ίδιο όνομα, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους πιο ιστορικούς σταθμούς της πόλης. Το όνομα του σταθμού καθορίζει και τη μουσική του ταυτότητα, χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί αυστηρά όρια, φιλοξενώντας όλα τα μουσικά χρώματα αυτής αλλά και κάθε εποχής.

Newsletter

Contact us

Βιλτανιώτη 36
Κηφισιά 145 64
Αθήνα
210 68 21 968
Fax: 210 61 46 998
www.rockfm.gr

f-icon t-icon tube-icon